Cercetătorii germani au dezvoltat primul test pentru diagnosticarea virusului depistat în China

Cercetătorii germani au anunţat joi că au dezvoltat primul test pentru diagnosticarea unui nou tip de coronavirus, un agent patogen considerat responsabil pentru o epidemie de pneumonie, care a dus la moartea unei persoane în China, potrivit Associated Press.

589 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii germani au dezvoltat primul test pentru diagnosticarea virusului depistat în China

Cercetătorii germani au dezvoltat primul test pentru diagnosticarea virusului depistat în China

Până acum, în oraşul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecţiei cu un nou coronavirus. Unul dintre pacienţi a decedat ca urmare a bolii.

De asemenea, cazuri de îmbolnăvire cu acelaşi virus au apărut în Japonia şi Thailanda.

Doctorul Christian Drosten, direcotrul Institutului de Virusologie din cadrul spitalului Charitet din Berlin, a declarat că testul dezvoltat de echipa sa va permite laboratoarelor să diagnosticheze în mod fiabil noul tip de coronavirus ”intr-o foarte scurtă perioadă de timp”.

Testul va fi aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar laboratoarele vor putea comamda de la echipa din Germania o moleculă pentru a compara mostrele prelevate de la pacienţii depistaţi pozitiv, a declarat acesta.

”Deja am început să primim comenzi şi vom începe să comercializăm molecula”, a precizat Drosten pentru The Associated Press.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial şi a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
virus,
test

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici