Cercetătorii ruşi, alarmaţi de apariţia unui urs polar cu mesajul „T-34” pe corp. Explicaţia pentru imaginile virale. VIDEO

Imagini cu un urs polar care are scris cu negru „T-34” pe corp i-au alarmat pe cercetătorii din Rusia, relatează BBC.

123717 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii ruşi, alarmaţi de apariţia unui urs polar cu mesajul „T-34” pe corp. Explicaţia pentru imaginile virale. VIDEO

Sursă: Facebook

O înregistrare video cu un urs polar care are scris cu spray negru pe corp „T-34”  face ocolul reţelelor de socializare din Rusia şi i-a alarmat pe experţi. O anchetă a fost declanşată pentru a se verifica unde anume în zona arctică rusă a fost filmat clipul, relatează BBC

„T-34” este denumirea unui tanc devenit celebru pentru rolul său în înfrângerea Germaniei Naziste de către Uniunea Sovietică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Imaginile au fost publicate pe Facebook de Sergey Kavry, membru al organizaţiei World Wide Fund for Nature, care militează pentru conservarea naturii şi restaurarea ecologică a mediului natural.

Acesta a explicat că imaginile au fost distribuite pe WhatsApp în regiunea Chukotka, din „Orientul Îndepărtat Rus” şi că cercetătorii care monitorizează animalele în această zonă nu ar fi marcat un urs niciodată în acest mod.

Un alt cercetător, Anatoly Kochnev, a precizat că este imposibil ca ursul să fie „pictat” fără să fi fost sedat anterior şi a sugerat că incidentul s-a petrecut într-o regiune izolată, Novaia Zemlea, unde, recent, o echipă de specialişti a sedat urşi polari care au pătruns în zonele locuite de oameni.

Acesta a mai spus că va dura săptămâni până ca mesajul de pe urs să dispară, lucru care i-ar pune viaţa în pericol pentru că animalul se bazează pe blana albă pentru a vâna.

Presa din Rusia a speculat că acesta este rezultatul unui act de răzbunare local după ce urşii polari au invadat mai multe oraşe, în regiunea Novaia Zemlea. Imaginile cu animalele intrând în scări de blocuri sau mergând pe străzi au făcut ocolul presei internaţionale la începutul acestui an. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici