Ceremonie scurtă şi sobră de înmormântare a Giovannei Reggiani

Funeraliile Giovannei Reggiani, italianca de 47 de ani decedată joi, după ce a fost agresată cu brutalitate de un român, la Roma, s-au desfăşurat sâmbătă, cu începere de la orele 11.00 (12.00 ora României), la basilica Cristo Re din capitala italiană, în prezenţa a sute de persoane şi a unor oficiali italieni, relatează La Repubblica în pagina electronică.

3 afișări
Imaginea articolului Ceremonie scurtă şi sobră de înmormântare a Giovannei Reggiani

Foto La Repubblica

Ceremonia a durat aproximativ o oră şi s-a desfăşurat într-o atmosferă sobră şi tăcută.

Potrivit cotidianului La Repubblica în pagina electronică, printre oficialii prezenţi la înmormântare se numără ministrul de Interne, Giuliano Amato, preşedintele regiunii Lazio, Piero Marrazzo, reprezentanţi ai instituţiilor provinciale din Roma, primarul capitalei, Walter Veltroni, şi liderii principalelor partide politice.

La ceremonie au participat şi corespondenţii a trei posturi de televiziune din România, însă accesul cu camere de filmat sau aparate de fotografiat a fost interzis în basilica Cristo Re. Reporterii români sunt, astfel, obligaţi să culeagă mărturiile persoanelor care urmăresc funeraliile, în afara lăcaşului de cult.

Sute de coroane de flori au fost depuse pe pavimentul bisericii, printre ele numărându-se cele trimise de ministrul italian al Apărării şi de Marina Militară. Giovanna Reggiani era soţia unui oficial de Marină.

Soţul lui Reggiani a intrat în biserică ţinând un trandafir roşu în mână şi fiind flancat de colegii săi din Marina Militară, care i-au însoţit şi pe alţi membri ai familiei victimei.

La dorinţa familiei, funeraliile se desfăşoară în rit valdez cu participare ecumenică.

Antonio Adamo, pastorul bisericii valdeze din Piaţa Cavour, care va celebra partea evanghelică a slujbei ecumenice, a explicat vineri că a luat legătura cu capelanul Marinei pentru desfăşurarea unei ceremonii care, la cererea familiei, "va avea loc într-o biserică ce poate adăposti circa o mie de persoane, şi care să se afle la jumătatea drumului dintre Biserica valdeză şi Tor di Quinto", locul unde a avut loc agresiunea asupra femeii.

Giovanna Reggiani a decedat joi seară, într-un spital din Roma, în urma rănilor grave suferite în agresiunea atribuită suspectului român Nicolae Romulus Mailat, acuzat că ar fi bătut-o şi violat pe femeie, în apropierea unei tabere de romi din cartierul Tor di Quinto, din Roma. El i-a abandonat trupul aproape neînsufleţit într-un şanţ, unde femeia a fost descoperită de poliţia alertată de un martor ocular şi transportată la spital, în comă profundă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici