Cererile lui Anders Breivik în închisoare: Demisia Guvernului şi abdicarea regelui. Ce instituţie vrea criminalul din Oslo să conducă

Autorul dublului atac din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, a cerut demisia Guvernului şi a Statului Major, dar şi abdicarea suveranului şi numirea sa la conducerea armatei, pentru a continua să discute cu anchetatorii, a anunţat televiziunea publică norvegiană NRK.

2592 afișări
Imaginea articolului Cererile lui Anders Breivik în închisoare: Demisia Guvernului şi abdicarea regelui. Ce instituţie vrea criminalul din Oslo să conducă

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În afară de demisia premierului Jens Stoltenberg şi abdicarea regelui Harald al V-lea, Breivik a mai cerut, la interogatoriul desfăşurat vineri, şi să fie numit la conducerea armatei, a precizat NRK.

Cu toate că revendicările sale nu au fost îndeplinite, Breivik - care a recunoscut că este autorul atacurilor de la Oslo şi Utoeya, soldate cu 77 de morţi - a cooperat cu anchetatorii, iar interogatoriul de vineri a durat aproape zece ore.

Coordonatorul anchetei judiciare, procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby, a declarat sâmbătă că Breivik s-a arătat "foarte dispus" să răspundă întrebărilor poliţiei, refuzând să ofere informaţii numai în legătură cu celelalte celule ale organizaţiei sale, despre care a vorbit în trecut.

Aflat în detenţie provizorie într-o închisoare de maximă securitate, Anders Behring Breivik urmează să fie supus unor examinări psihiatrice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici