Certificatul verde devine obligatoriu la toate locurile de muncă, în Italia. Undă verde a Consiliului de Miniştri

  • Consiliul de Miniştri din Italia a aprobat decretul-lege pentru obligativitatea certificatului verde la toate locurile de muncă.
  • Informaţia a fost publicată de ANSA, care citează surse guvernamentale.
  • Este prima ţară din Europa cu o astfel de măsură.
8809 afișări
Imaginea articolului Certificatul verde devine obligatoriu la toate locurile de muncă, în Italia. Undă verde a Consiliului de Miniştri

Certificatul verde devine obligatoriu la toate locurile de muncă, în Italia. Undă verde a Consiliului de Miniştri

Certificatul verde va deveni obligatoriu la serviciu cel mai probabil din 15 octombrie, pentru toţi angajaţii din sistemul public sau privat.

Persoanele vindecate de COVID nu vor mai fi nevoite să aştepte 15 zile de la prima doză de vaccin pentru a obţine certificatul verde, ci îl vor obţine imediat după prima administrare.

Contractul de muncă şi implicit salariul se suspendă după 5 zile de acces la muncă fără certificatul verde.

Cel mai probabil, farmaciile vor fi obligate să reducă preţurile pentru testele COVID.

Obligativitatea green pass-ului va fi extinsă şi pentru cei care lucrează în asociaţii de voluntari.

Regiunile din Italia au cerut extinderea valabilităţii testelor de la 48 de zile la 72.

Scopul guvernului italian este acela de a atinge cel puţin pragul de „siguranţă” de 80% din populaţie vaccinată. Prin urmare, premierul Mario Draghi spune despre certificatul verde că funcţionează şi este o soluţie „comodă”.

Astfel, de la jumătatea lunii octombrie, italienii vor trebui să se vaccineze, să aibă un test negativ sau să se fi vindecat de COVID ca să intre în birouri publice şi private.

În Italia, conform datelor guvernamentale, 13,9 milioane de angajaţi au deja certificatul verde, iar 4,1 milioane nu. Măsura ar afecta, aşadar, un total de aproximativ 18 milioane de oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici