Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, în timp ce transportatorii de mărfuri nu vor mai avea nevoie de autorizaţie de tranzit din partea autorităţilor turce, a comunicat miercuri guvernul de la Chişinău, potrivit site-ului unimedia.info.

1598 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate

Republica Moldova şi Turcia au încheiat miercuri cinci acorduri bilaterale, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul guvernului de la Chişinău, în prezenţa premierului moldovean Pavel Filip şi a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care se află în Republica Moldova pentru o vizită de două zile.

Astfel, cetăţenii ambelor ţări vor putea călători dintr-un stat în altul în baza buletinului de identitate. Aceştia vor putea intra pe teritoriul statelor pentru aceeaşi perioadă de şedere ca şi în cazul paşapoartelor.

Totodată, transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele două ţări fără autorizaţii de transport, fapt care va facilita transportarea bunurilor pe teritoriul ambelor state.

Un alt tratat prevede că militarii din ambele ţări vor fi instruiţi la locul de serviciu, vor efectua vizite de lucru, vor participa la exerciţii comune şi alte activităţi sociale şi culturale.

Acordul de cooperare în domeniul tineretului şi sportului promovează cooperarea dintre organizaţiile de tineret şi cele sportive prin realizarea diverselor proiecte comune, efectuarea schimbului de experienţă în domeniul siguranţei în sport, în vederea organizării evenimentelor sportive comune, dar şi a promovării femeilor în sport.

Tot astăzi, a fost semnat şi un memorandum privind modul de administrare a liceului moldo-turc "S. Demirel" din oraşul Congaz. Memorandumul prevede condiţiile de admitere, limbile de organizare a studiilor, finanţarea şi scutirile de taxe pentru materialele livrate de partea turcă pentru dotarea tehnico-materială a liceului.

Până în prezent, între Republica Moldova şi Republica Turcia au fost semnate 65 de acorduri bilaterale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici