Cetăţenii străini vor fi evacuaţi din Sudan, spune armata

Diplomaţii şi cetăţenii din SUA, Marea Britanie, Franţa şi China urmează să fie evacuaţi din Sudan pe cale aeriană, pe măsură ce luptele continuă, se arată într-un comunicat al armatei sudaneze.

429 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii străini vor fi evacuaţi din Sudan, spune armata

Cetăţenii străini vor fi evacuaţi din Sudan, spune armata

Şeful armatei Fattah al-Burhan a fost de acord să faciliteze şi să asigure evacuarea acestora „în următoarele ore”, se arată în comunicat.
 
El este blocat într-o luptă pentru putere cu liderul unei facţiuni paramilitare rivale, Rapid Support Forces.
 
Sute de oameni au fost ucişi într-o săptămână de luptele din toată ţara, scrie BBC
 
Planurile anterioare de evacuare a cetăţenilor străini nu au fost implementate din cauza temerilor legate de siguranţă.
 
O declaraţie a armatei a spus că cetăţenii şi diplomaţii britanici, americani, francezi şi chinezi vor fi evacuaţi pe cale aeriană la bordul avioanelor de transport militar din capitala Khartoum.
 
Arabia Saudită a anunţat, de asemenea, că organizează evacuarea cetăţenilor saudiţi şi a cetăţenilor ţărilor învecinate din Sudan.
 
Conflictul a intrat în a doua săptămână, în ciuda faptului că ambele părţi, armata şi RSF, au convenit asupra unei încetări a focului de trei zile pentru a marca sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr.
 
Aeroportul internaţional din Khartoum a fost închis din cauza violenţei, ambasadele străine, inclusiv SUA şi Marea Britanie, neputând să-şi aducă cetăţenii acasă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici