LIVE-TEXT  Charles al III-lea, primul monarh britanic care vizitează România

  • Charles a mai vizitat România de câteva ori, dar în calitate de prinţ de Wales
  • Pe 2 iunie 2023, va efectua o vizită privată în România în calitate de monarh al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord după ce a fost încoronat pe 6 mai 2023.
  • Klaus Iohannis îl va întâmpina la Palatul Cotroceni.
  • Charles al III-lea a avut-o ca stră-stră-străbunică pe contesa maghiară Claudine Susanna Rhédey von Kis-Rhéde
2458 afișări
Imaginea articolului Charles al III-lea, primul monarh britanic care vizitează România

Facebook -Klaus Iohannis

 

UPDATE - Regele Charles al III-lea a sosit în satul său preferat

Majestatea Sa a fost întâmpinată de localnicii din Viscri, într-un cadru modest. 

 

 

UPDATE - Charles: De când am venit aici, am simţit o legătură deplină cu România 

"Tatăl meu (Prinţul Filip, Duce de Edinburgha fost vărul regelui Mihai", spune regele.

"Întotdeauna m-am simţit acasă în România. Am avut bucuria de a călători în toată ţara. Iubesc România, cultura, istoria, patrimoniul. Se găsesc specii de animale aici care nu mai există în alte locuri din Europa".  

Regele Charles al III-lea a dat mâna cu preşedintele Klaus Iohannis, cu Patriarhul Daniel, cu fostul preşedinte Emil Constantinescu şi cu alţi oficiali. Au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

UPDATE - Regele, in faţa invitaţilor. Iohannis: 2023 - un an important pentru relaţia dintre România şi Marea Britanie 

Preşedintele Iohannis a ţinut un discurs la pupitrul prezidenţial, alături de regele Charles al III-lea.

Iohannis l-a lăudat pe rege pentru eforturile sale anterioare pe care le-a făcut pentru combaterea schimbărilor climatice, pentru admiraţia sa faţă de peisajele mioritice şi pentru că a adus un prestigiu României. 

Preşedintele îi mulţumeşte Majestăţii Sale pentru că este un un prieten al României. 

 

 

 

UPDATE - Regele la convorbiri cu autorităţile statului 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vor urma fotografia oficială, convorbiri tête-à-tête şi întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic şi alocuţiune. 

 

UPDATE - Regele a plecat 

Charles al III-lea va locui 5 zile în Valea Zălanului şi Viscri, locurile din România pe care monarhul le îndrăgeşte foarte mult.  

Dar nu înainte de a participa la întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile şi apoi va participa la ceremonie. 

UPDATE - Regele a sosit la Palatul Cotroceni 

Monarhul a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis şi salutat de garda de onoare a României. Imnurile României şi Marii Britanii au fost intonate. 

Charles al III-lea a salutat în limba română - "BUNĂ ZIUA!"

 

 

Ştirea iniţială - Avionul regelui a aterizat pe aeroportul Băneasa

Avionul regal a aterizat pe aeroportul Băneasa, în condiţii depline de securitate sporită.  Regele Charles al III-lea este aşteptat la ceremonia în onoarea sa de la Palatul Cotroceni, unde vor participa 300 de invitaţi. Gazda ceremoniei va fi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Monarhul se va deplasa apoi în Transilvania şi va locui vreme de cinci zile în Valea Zălanului şi Viscri. 

În calitate de prinţ, a vizitat România de multe ori în ultimii 25 ani, în special satul Viscri din Transilvania, unde deţine o proprietate. 

Charles al III-lea este atras de România pentru a avut-o ca stră-stră-străbunică pe contesa maghiară Claudine Susanna Rhédey von Kis-Rhéde (1812 –1841), soţia ducelui Alexandru de Württemberg.

Contesa s-a născut la Sângeorgiu de Pădure şi este înmormântată la Biserica reformată din Sângeorgiu de Pădure. 

Fiul ei, Francis, Duce de Teck, a fost tatăl Mariei de Teck, regina consoartă a lui George V al Regatului Unit, astfel, Charles al III-lea este stră-stră-strănepotul 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici