Charles Michel, preşedintele Consiliului European: UE va facilita transferul de echipamente militare spre Ucraina

Uniunea Europeană va facilita transferul de echipamente militare spre Ucraina, a anunţat, sâmbătă seară, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul în care Bruxellesul analizează modalităţi de a acorda asistenţă de urgenţă destinată armatei ucrainene.

1285 afișări
Imaginea articolului Charles Michel, preşedintele Consiliului European: UE va facilita transferul de echipamente militare spre Ucraina

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: UE va facilita transferul de echipamente militare spre Ucraina

„Structurile de apărare ale Uniunii Europene în acţiune pentru susţinerea Ucrainei. Vom facilita furnizarea de asistenţă militară din Uniunea Europeană spre Ucraina. Ucraina democratică va prevala", a afirmat Charles Michel, prin Twitter.

La rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a confirmat convocarea unei reuniuni a miniştrilor de Externe, duminică seară, prin videoconferinţă. "Convoc o reuniune în format online a miniştrilor de Externe din ţările UE, pentru mâine la ora 18.00 (19.00, ora României), pentru a adopta măsuri suplimentare de susţinere a Ucrainei, pentru contracararea agresiunii Rusiei. Voi propune un set de măsuri de asistenţă de urgenţă destinată forţelor armate ucrainene, pentru a le susţine în lupta lor eroică", a anunţat Josep Borrell Fontelles, prin Twitter.

Anterior, surse diplomatice de la Bruxelles afirmaseră că miniştrii de Externe ai ţărilor Uniunii Europene se vor reuni duminică, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre suplimentarea asistenţei financiare destinate Ucrainei şi despre posibilităţi de a impune noi sancţiuni financiare împotriva Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici