Charles, prietenul României, este astăzi încoronat Rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Unul dintre cei mai buni prieteni ai României, Charles, devine azi Regele Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Ceremonia va fi una cu fast, chiar dacă Charles este cunoscut pentru că este un om chibzuit.

365 afișări
Imaginea articolului Charles, prietenul României, este astăzi încoronat Rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

MEDIAFAX FOTO

Regele Charles al III-lea are 73 de ani. El devine Rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a a murit, anul trecut, în luna septembrie.

Charles este primul copil al Reginei Elisabeta a II-a şi al Prinţului Philip. Odată cu încoronarea sa, şi Camilla, a doua soţie a lui Charles, va deveni Regină. Regele s-a căsătorit în 2005 cu Camilla, Ducesă de Cornwall.

Românii îl cunosc pe Regele Charles ca fiind unul dintre cei mai mari ambasadori ai României, el fiind un iubitor al ţinuturilor transilvănene în special.

Ultima vizită a sa în România a avut loc chiar în luna mai a anului trecut. A spus, de pe scena Sălii Thalia, din Sibiu: „Excelenţa voastră, doamnelor şi domnilor, este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după 3 ani de absenţă. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus el, după ce nu mai venise în România din cauza pandemiei COVID.

Prinţul Charles a ajuns pentru prima dată în localităţile din sudul Transilvaniei în primăvara anului 1998. A fost dragoste la prima vedere. Poate exista şi o explicaţie: o legătură de sânge. Contesa Claudia Rhedey, născută în 1812 la Sângeorgiu de Pădure, este stră-stră-stră bunica Prinţului de Wales. Sătenii spun că aceasta era o femeie simplă.

„Este ultimul colţ al Europei în care se poate observa o sustenabilitate reală, o rezilienţă completă şi menţinerea unui întreg ecosistem”, spunea Regele Charles pe vremea când cutreiera zonele de munte din România.

Despre ţaara noastră, cel care azi este încoronat Rege spunea: „România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce, în fiecare vizită, o parte din mine se simte acasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici