ChatGPT şi Bing AI au un rival. Se numeşte BlenderBot 3 şi este produs de META

  • BlenderBot 3 de la META este un chatbot cu AI care îşi îmbunătăţeşte abilităţile prin conversaţiile cu oamenii.
  • Programul fost lansat în august 2022, dar este disponibil doar în Statele Unite.
  • Acesta promite să fie mai avansat pentru că dispune de abilităţi conversaţionale precum personalitatea, empatia şi cunoştinţele
1498 afișări
Imaginea articolului ChatGPT şi Bing AI au un rival. Se numeşte BlenderBot 3 şi este produs de META

BlenderBot 3 de la META AI este un chatbot AI care îşi îmbunătăţeşte abilităţile prin conversaţii şi feedback cu oamenii.

A fost lansat în august 2022 şi este disponibil în SUA.

BlenderBot de la META poate căuta pe internet pentru a vorbi despre aproape orice subiect şi este proiectat să înveţe din interacţiunile cu oamenii care îi pot oferi reacţii pozitive sau negative la mesajele sale.

BlenderBot promite să fie cel mai avansat chatbot fiindcă combină abilităţi conversaţionale precum personalitatea, empatia şi cunoştinţele, folosind o memorie pe termen lung şi căutarea pe internet.

Programul foloseşte un model de limbaj foarte vast, de aproximativ 175 de miliarde de parametri, care este de 58 de ori mai mare decât BlenderBot 2. 

Deblocăm posibilităţile AI, împreună, transmite compania. 

Prin cercetare şi colaborare cu comunitatea, dezvoltăm cele mai moderne tehnologii cu AI. De asemenea, aplicăm cunoştinţele noastre la produse, instrumente şi experienţe inovatoare şi sigure din familia noastră de aplicaţii.

META AI a dezvăluit că a dezvoltat tehnologia de segmentare – identificarea pixelilor de imagine care aparţin unui obiect, fiind o sarcină de bază în viziunea computerizată şi este utilizată într-o gamă largă de aplicaţii, de la analiza imaginilor ştiinţifice până la editarea fotografiilor. 

Compania a mai anunţat că recent a realizat două progrese majore cu agenţi AI incorporaţi de uz general, cu abilităţi senzoriomotorii provocatoare:

  • Un cortex vizual artificial (numit VC-1): un model unic de percepţie care, pentru prima dată, sprijină o gamă diversă de abilităţi senzoriomotorii, medii şi întruchipări.  
  • O nouă abordare numită coordonare adaptivă (senzomotorie) a abilităţilor (ASC), care atinge performanţe de succes în proporţie de 98% în manipulare mobilă robotică (navigarea către un obiect, ridicarea acestuia, navigarea într-un alt loc,  plasarea obiectului, repetarea procesului) în medii fizice.

La finalul lunii februarie, Mark Zuckerberg a dezvăluit că Meta dezvoltă şi LLaMA, destinat să ajute oamenii de ştiinţă şi inginerii.

LLaMA este un model de limbaj vast, care poate genera text, avea conversaţii, rezuma materiale scrise şi efectua sarcini mai complicate, cum ar fi rezolvarea teoremelor matematice sau prezicerea structurilor proteice.

LLaMA nu este un chatbot în sine, ci un instrument de cercetare pentru a construi chatboturi şi alte produse bazate pe AI.

Meta intenţionează să facă LLaMA disponibil doar cercetătorilor din domeniul AI pentru a avansa domeniul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici