Chavez speră că Obama va câştiga alegerile şi va ridica embargoul asupra Cubei

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez consideră că Barack Obama, candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, va câştiga alegerile şi şi-a exprimat duminică speranţa că va pune capăt embargoului american împotriva Cubei.

13 afișări
Imaginea articolului Chavez speră că Obama va câştiga alegerile şi va ridica embargoul asupra Cubei

Chavez speră că Obama va câştiga alegerile şi va ridica embargoul asupra Cubei (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu îi cerem să fie revoluţionar, nu îi cerem să fie socialist, (ci) pur şi simplu ca persoana de culoare care este pe punctul de a deveni preşedintele Statelor Unite să se ridice la înălţimea istoriei", a declarat duminică Hugo Chavez, în cursul unei intervenţii televizate din statul Barinas.

"Sperăm că următoarea administraţie va pune capăt blocadei sălbatice şi agresiunilor împotriva Cubei", a declarat preşedintele venezuelan, care se proclamă "fiul politic" al liderului cubanez Fidel Castro.

Obama s-a declarat în favoarea unei detensionări a relaţiilor cu insula comunistă, supusă din 1962 unui embargo american, în timp ce McCain s-a pronunţat pentru menţinerea liniei dure adoptate de actuala administraţie, condusă de George W. Bush.

"Să retragă trupele (americane) din Irak şi să înceteze ameninţările împotriva Iranului, Venezuelei şi lumii", a mai declarat Chavez, care a acuzat Washingtonul de "imperialism".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici