Chelsea Manning, una din principalele surse WikiLeaks, închisă după ce a refuzat să depună mărturie

Chelsea Manning, fost analist de informaţii în cadrul forţelor armate americane şi una din principalele surse ale site-ului WikiLeaks, a fost închisă din nou după ce a refuzat să depună mărturie într-un caz care îl vizează pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

1612 afișări
Imaginea articolului Chelsea Manning, una din principalele surse WikiLeaks, închisă după ce a refuzat să depună mărturie

Chelsea Manning, una din principalele surse WikiLeaks, închisă după ce a refuzat să depună mărturie

Manning, care a fost din nou închisă pentru sfidarea instanţei, i-a spus judecătorului că preferă "să moară de foame" decât să depună mărturie. informează cotidianul The Guardian.

Moira Meltzer-Cohen, membră a echipei juridice a lui Manning, a declarat că sunt "dezamăgiţi" de decizia judecătorului.

"În 2010, Chelsea a luat o decizie principială de dezvăluii lumii adevărata natură a războiului asimetric modern", a adăugat Moira Meltzer-Cohen.

Manning, care deja a petrecut 62 de zile de detenţie în 2019 pentru sfidarea instanţei, riscă acum până la 18 luni de închisoare şi o amendă între 500 şi 1000 de dolari pe zi în cazul în care refuză în continuare să coopereze cu autorităţile americane.

În anul 2013, Chelsea Manning a fost condamnată la 35 de ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de spionaj în urma dezvăluirii de informaţii militare secrete pe WikiLeaks. În 2010, Manning a transmis către WikiLeaks câteva sute de mii de documente clasificate ale autorităţilor americane.

Manning a fost eliberată în anul 2017, după ce preşedintele Barack Obama i-a comutat sentinţa în ultimele zile ale mandatului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici