China a retras din Marea Britanie şase angajaţi consulari implicaţi în reprimarea unui protest

Administraţia de la Beijing a dispus retragerea din Marea Britanie a şase funcţionari chinezi care urmau să fie audiaţi în cazul unui bărbat care a fost agresat în timp ce protesta în faţa Consulatului Chinei din oraşul Manchester.

297 afișări
Imaginea articolului China a retras din Marea Britanie şase angajaţi consulari implicaţi în reprimarea unui protest

James Cleverly, ministrul britanic de Externe, a anunţat că cei şase oficiali chinezi, inclusiv consulul din Manchester, au fost chemaţi în China în contextul în care urmau să fie audiaţi de autorităţile britanice.

"Sunt dezamăgit că aceste persoane nu vor fi audiate şi nu vor fi aduse în afaţa justiţiei. Totuşi, este corect ca cei responsabili de scenele ruşinoase din Manchester să nu mai fie funcţionari consulari acreditaţi în Marea Britanie", a afirmat James Cleverly, citat de agenţia Reuters.

Conform martorilor, o persoană care participa în octombrie la un protest faţă de politicile preşedintelui Xi Jinping în faţa Consulatului chinez din Manchester a fost trasă de agenţii de securitate în sediul reprezentanţei diplomatice şi a fost bătută. Ministerul britanic de Externe s-a declarat "înspăimântat de scenele de violenţă".

James Cleverly a precizat că Londra ceruse Beijingului suspendarea imunităţii diplomatice a suspecţilor. "Ca reacţie la cererea noastră, Administraţia Chinei i-a retras din Marea Britanie pe acei oficiali, inclusiv consulul general", a subliniat Cleverly.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici