China acuză SUA de "zeci de mii" de atacuri cibernetice şi că au furat "date de mare valoare"

Beijingul a acuzat luni Statele Unite că au lansat "zeci de mii" de atacuri cibernetice asupra Chinei şi că au sustras o mulţime de date sensibile, inclusiv de la o universitate publică de cercetare.

516 afișări
Imaginea articolului China acuză SUA de "zeci de mii" de atacuri cibernetice şi că au furat "date de mare valoare"

Un raport publicat luni de Centrul naţional de răspuns la urgenţe privind viruşii informatici (CVERC) a acuzat Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) că a efectuat "zeci de mii de atacuri maliţioase asupra unor obiective de reţea din China în ultimii ani".

Centrul a acuzat în mod special Biroul de operaţiuni de acces personalizat (TAO) al NSA de infiltrarea în Universitatea Politehnică de Nord-Vest din oraşul Xi'an, relatează France 24.

Universitatea este finanţată de Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China şi este specializată în cercetarea aeronautică şi spaţială.

CVERC a susţinut că TAO s-a infiltrat în reţelele universităţii şi a preluat "controlul a zeci de mii de dispozitive de reţea", inclusiv servere, routere şi comutatoare de reţea.

Folosind zeci de arme cibernetice şi exploatând defecte necunoscute anterior în sistemul de operare SunOS, unitatea a obţinut acces la "date tehnice esenţiale", inclusiv parole şi operaţiuni ale dispozitivelor cheie din reţea, se arată în raport.

TAO a "furat peste 140 de gigabytes de date de mare valoare" în ultimii ani şi a primit asistenţă din partea unor grupuri din Europa şi Asia de Sud, a precizat CVERC în raport, care a fost redactat în colaborare cu firma privată chineză de securitate cibernetică Qihoo 360.

Washingtonul a acuzat Beijingul de atacuri cibernetice împotriva întreprinderilor şi agenţiilor guvernamentale americane, unul dintre subiectele în legătură cu care legăturile dintre cele două puteri au scăzut în ultimii ani.

China a negat în mod constant aceste afirmaţii şi, la rândul său, a atacat presupusul spionaj cibernetic al SUA, dar rareori a făcut dezvăluiri publice despre atacuri specifice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici