China, acuzată de SUA că furnizează tehnologie Rusiei şi facilitează evitarea sancţiunilor

China ajută Rusia să evite sancţiuni impuse de Occident şi probabil furnizează Moscovei tehnologie militară şi cu dublă utilizare pentru invazia în Ucraina, arată un raport al serviciilor de informaţii americane citat de agenţia Reuters.

681 afișări
Imaginea articolului China, acuzată de SUA că furnizează tehnologie Rusiei şi facilitează evitarea sancţiunilor

Raportul de evaluare, elaborat de Biroul Directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii, a fost publicat de Comisia Permanentă a Camerei Reprezentanţilor. China a negat permanent că ar furniza echipamente militare Rusiei de la începerea invaziei militare în Ucraina, în februarie 2022.

"Republica Populară China furnizează anumite tehnologii cu dublă utilizare pe care Moscova le foloseşte pentru a continua războiul în Ucraina, în pofida sancţiunilor internaţionale şi controlului exporturilor", arată raportul.

"Registrele vamale arată că firme de stat chineze din domeniul apărării furnizează echipamente de navigaţie, tehnologie de bruiaj şi piese pentru avioane militare unor companii de stat ruse vizate de sancţiuni", precizează raportul, notând că Beijingul a devenit "un partener mai esenţial" al Moscovei după lansarea invaziei în Ucraina anul trecut.

De asemenea, serviciile secrete americane au observat că Administraţia Chinei a intensificat importurile de energie din Rusia, inclusiv petrol şi gaze redirecţionate de Moscova din Europa din cauza sancţiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici