China adoptă Legea biosecurităţii pentru a preveni bolile infecţioase, în urma focarului global de coronavirus pornit din Wuhan

  • China a adoptat o nouă lege de biosecuritate care vizează prevenirea şi gestionarea bolilor infecţioase.
  • Legea va intra în vigoare pe 15 aprilie 2021.
  • China a raportat 13 noi cazuri de coronavirus pe 17 octombrie, ceea ce a dus la numărul total de 85.672.
1443 afișări
Imaginea articolului China adoptă Legea biosecurităţii pentru a preveni bolile infecţioase, în urma focarului global de coronavirus pornit din Wuhan

Profimedia

Organismul legislativ superior din China a adoptat o nouă lege de biosecuritate care vizează prevenirea şi gestionarea bolilor infecţioase, a informat agenţia de ştiri de stat Xinhua, citată de Reuters.
 
Comitetul permanent al Congresului Naţional al Poporului a votat adoptarea legii sâmbătă şi va intra în vigoare pe 15 aprilie 2021.
 
Legea ar stabili sisteme pentru prevenirea şi controlul riscurilor de biosecuritate, inclusiv monitorizarea şi avertizarea timpurie a riscurilor, investigarea şi evaluarea riscurilor şi schimbul de informaţii.
 
De asemenea, ar avea prevederi pentru prevenirea şi răspunderea la riscuri specifice de biosecuritate, inclusiv boli infecţioase majore emergente, epidemii şi focare bruşte, precum şi cercetare, dezvoltare şi aplicare a biotehnologiei.
 
China a anunţat în luna mai că îşi propune să accelereze adoptarea legii biosecurităţii până la sfârşitul anului, în urma focarului global de coronavirus care a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie 2019.
 
Comisia de Sănătate a Chinei a raportat 13 noi cazuri de coronavirus pe 17 octombrie, ceea ce a dus la numărul total de 85.672.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici