China: Alte şase persoane implicate în scandalul laptelui contaminat, reţinute

Poliţia din China a reţinut încă şase persoane suspectate de implicare în scandalul laptelui contaminat, care a provocat moartea şi îmbolnăvirea mai multor bebeluşi, relatează agenţia China Nouă în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului China: Alte şase persoane implicate în scandalul laptelui contaminat, reţinute

China: Alte şase persoane implicate în scandalul laptelui contaminat, reţinute (Imagine: Mediafax/AFP)

Cele şase persoane, bănuite de producerea şi vânzarea melaminei, au fost reţinute în Hohhot, capitala regiunii autonome Mongolia Interioară, situată în nordul Chinei, cel mai important centru pentru producerea laptelui, a precizat duminică Guvernul local.

Potrivit aceleiaşi surse, arestările au fost făcute în urma unei investigaţii efectuate la Yili şi Mengniu, cei mai importanţi producători chinezi de lapte situaţi în Mongolia Interioară.

Adjunctul secretarului general al Guvernului local, Tian Min, a declarat că, în momentul de faţă, nu sunt disponibile informaţii suplimentare, iar poliţia a demarat interogarea suspecţilor. Rezultatele investigaţiei vor fi făcute publice în patru sau cinci zile.

Compania producătoare de lapte Sanlu, situată în capitala regiunii Hebei din nordul Chinei, a fost prima implicată în scandalul cu lapte praf contaminat. Produsele mai multor companii, printre care Yili şi Mengniu, au fost descoperite ulterior contaminate cu melamină, o substanţă care sporeşte aparent cantitatea de proteine din lapte.

În urma consumării laptelui contaminat, în China au murit patru bebeluşi, iar alţi 13.000 au fost spitalizaţi, având probleme la rinichi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici