China anulează schimburi militare cu SUA, din cauza vânzării de armament către Taiwan

China a anulat sau a amânat mai multe schimburi militare cu Statele Unite pentru a protesta faţă de vânzările de armament în valoare de 6,5 miliarde de dolari către Taiwan, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Pentagonului.

16 afișări
Imaginea articolului China anulează schimburi militare cu SUA, din cauza vânzării de armament către Taiwan

China anulează schimburi militare cu SUA, din cauza vânzării de armament către Taiwan (Imagine: Mediafax/AFP)

"Reacţia chineză este nepotrivită şi are drept consecinţă ocazii ratate", a declarat comandantul Stuart Upton.

El a precizat că vizite la nivel înalt şi schimburi legate de ajutorul umanitar sau catastrofe naturale, care erau prevăzute pentru sfârşitul lui noiembrie, au fost anulate sau amânate.

Pentagonul a informat vineri Congresul american cu privire la posibila vânzare de arme Taiwanului, care ar include rachete antirachetă de nouă generaţie, elicoptere de tip Apache şi rachete împotriva navelor.

Agenţia de securitate şi cooperare pentru apărare a precizat că aceste vânzări prevăzute sunt destinate îmbunătăţirii apărării Taiwanului şi nu vor afecta echilibrul militar din regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici