China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic

China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic realizat cu ajutorul anumitor componente ale reţelei companiei de telefonie BT, instalată de o firmă care are legături cu armata chineză, au avertizat serviciile de informaţii, citate de Daily Mail în ediţia electronică.

15 afișări
Imaginea articolului China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic

China ar putea paraliza Marea Britanie, printr-un atac cibernetic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit serviciilor de informaţii, anumite componente ale sistemului, instalat de o firmă de telecomunicaţii care are legături cu armate chineză, ar putea fi folosite pentru a întrerupe furnizarea energiei electrice, alimentarea cu apă şi cu alimente. Acestea ar putea fi întrebuinţate pentru a perturba sistemele financiare şi de transporturi, de asemenea să spioneze pe oricine foloseşte reţeaua, inclusiv MI5, MI6 (serviciile de informaţii), departamente din cadrul Guvernului şi armata.

Un document confidenţial trimis către Guvern de serviciile de informaţii avertizează că în vreme ce BT ia măsuri pentru reducerea riscului de atacuri din partea hackerilor şi organizaţiilor de crimă organizată, "măsurile de atenuare nu sunt eficiente împotriva atacurilor desfăşurate de China".

Acest pericol este dezvăluit după un raport potrivit căruia China a desfăşurat un atac cibernetic reuşind să aibă acces la calculatoare din 103 ţări, inclusiv în România, precum şi în biroul privat al lui Dalai Lama, la documente clasificate ale Guvernului şi ale organizaţiilor private.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici