China avertizează autorităţile din Filipine să nu se joace cu focul

China l-a convocat marţi pe ambasadorul din Filipine şi a avertizat ca ţara sa "să nu se joace cu focul", după ce preşedintele Ferdinand Marcos Jr. l-a felicitat pe preşedintele ales al Taiwanului, Lai Ching-te, pentru victoria sa în alegeri, scrie Reuters.

1493 afișări
Imaginea articolului China avertizează autorităţile din Filipine să nu se joace cu focul

China a fost "puternic nemulţumită şi se opune cu hotărâre acestor luări de poziţie", a arătat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, referindu-se la faptul că Marcos l-a felicitat luni pe Lai pentru că a câştigat alegerile din Taiwan.

"Comentariile relevante ale preşedintelui Marcos constituie o încălcare gravă a principiului o singură China şi o încălcare gravă a angajamentelor politice asumate de Filipine faţă de partea chineză, precum şi o interferenţă gravă în afacerile interne ale Chinei", a declarat purtătorul de cuvânt Mao Ning.

Pe de altă parte, într-o declaraţie făcută mai devreme marţi, Ministerul de Externe al Filipinelor a reafirmat "politica unei singure Chine", arătând că mesajul lui Marcos a avut ca scop recunoaşterea "intereselor reciproce" ale Filipinelor şi Taiwanului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici