China avertizează că atitudinea Administraţiei Trump riscă să afecteze pacea în Strâmtoarea Taiwan

China avertizează viitoarea Administraţie Donald Trump că orice încercare de contestare a politicii statului unitar chinez riscă să afecteze pacea în Strâmtoarea Taiwan, relatează BBC News online.

1517 afișări
Imaginea articolului China avertizează că atitudinea Administraţiei Trump riscă să afecteze pacea în Strâmtoarea Taiwan

China avertizează că atitudinea Administraţiei Trump riscă să afecteze pacea în Strâmtoarea Taiwan (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a exprimat dubii privind susţinerea în continuare de către Washington a "politicii Chinei unitare". Donald Trump a discutat telefonic recent cu preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, stârnind reacţia vehementă a Beijingului, care consideră Taiwanul teritoriul chinez autonom.

An Fengshan, un purtător de cuvânt al Guvernului chinez, a ameninţat miercuri că atitudinea lui Donald Trump ar putea atrage consecinţe mai grave.

"Susţinerea principiului Chinei unitare este fundamentul politic al relaţiilor China-SUA, fiind elementul central de pace şi stabilitate în Strâmtoarea Taiwan. Dacă acest fundament este afectat, atunci nu se va mai pune problema dezvoltării sănătoase şi stabile a relaţiilor dintre China şi SUA, urmând să existe efecte grave asupra păcii şi stabilităţii în Strâmtoarea Taiwan", a subliniat An Fengshan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici