Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, afirmă că a omorât personal infractori

Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, a afirmat miercuri că a omorât personal presupuşi infractori când deţinea funcţia de primar al oraşului Davao, relatează BBC News online.

4047 afișări
Imaginea articolului Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, afirmă că a omorât personal infractori

Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, afirmă că a omorât personal infractori (Imagine:Hepta/ Mediafax Foto)

Aceasta este prima afirmaţie în acest sens făcută de Rodrigo Duterte de când a devenit preşedinte, în iunie. În 2015, Duterte făcuse comentarii similare.

Duterte a condus oraşul Davao două decenii, lăudându-se cu reducerea infracţionalităţii şi cu susţinerea execuţiilor extrajudiciare.

"În Davao, eu omoram personal infractori doar pentru a le arăta poliţiştilor că, dacă eu puteam face acest lucru, de ce nu ar fi putut şi ei", a afirmat Duterte miercuri.

"Mergeam cu o motocicletă pe străzile din Davao, patrulam pe străzi, căutând probleme. Aşteptam o confruntare pentru a putea omorî pe cineva", a subliniat Duterte.

Aproape 6.000 de persoane au fost omorâte de poliţie în Filipine după ce Duterte a lansat un război contra traficanţilor de drogri, după ce a devenit preşedinte, în iunie. La un moment dat, Duterte şi-a atras critici dure după ce a declarat: "Hitler a masacrat trei milioane de evrei... Există trei milioane de persoane dependente de droguri. Sunt fericit să le pot masacra".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici