Barack Obama va insista ca Donald Trump să menţină normalizarea relaţiilor cu Havana - Casa Albă

Barack Obama, preşedintele american în funcţie, va pleda în favoarea continuării relaţiilor de normalizare dintre SUA şi Cuba, a comunicat Casa Albă, insistând că împiedicarea acestui lucru ar dăuna intereselor ambelor state, informează Reuters.

632 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va insista ca Donald Trump să menţină normalizarea relaţiilor cu Havana - Casa Albă

Ben Rhodes, consilier prezidenţial adjunct pentru Siguranţa Naţională, a declarat că actuala Adiminstraţie speră să determine viitoarele organe executive ale preşedintelei ales Donald Trump să menţină politica Obama, în ciuda ameninţărilor republicanului de a anula normalizarea relaţiilor cu statul cubanez.

În prima zi de campanie, Trump s-a deplasat la Miami, unde a discutat cu un grup de cubanezi stabiliţi în SUA. Trump a promis că va menţine embargoul impus Cubei.

"Cuba este şi se va afla mereu pe lista priorităţilor, de aceea preşedintele Obama va insista că aceasta este abordarea corectă a intereselor SUA”, a comunicat Rhodes în cadrul unei teleconferinţe.

Anterior, Cuba a anunţat că speră să semneze cel puţin jumătate dintre cele 12 acorduri cu Statele Unite înainte ca magnatul Donald Trump să fie investit în funcţie pe data de 20 ianuarie 2017.

În decembrie 2014, Obama a anunţat normalizarea relaţiilor cu statul cubanez, după o perioadă de peste 50 de ani de ostilităţi. În iulie 2015, cele două state şi-au redeschis ambasadele, dar blocada a rămas în vigoare.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici