Preşedintele Turciei: "Circa 1.800 de combatanţi ai Statului Islamic şi ai miliţiei kurde, morţi în urma operaţiunilor militare turce"

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că operaţiunile militare ale Turciei în Siria s-au soldat cu moartea a aproximativ 1.800 de militanţi Stat Islamic (SI) şi combatanţi ai miliţiei kurde de când acestea au fost lansate în luna august, relatează Reuters.

428 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei: "Circa 1.800 de combatanţi ai Statului Islamic şi ai miliţiei kurde, morţi în urma operaţiunilor militare turce"

Preşedintele Turciei: "Circa 1.800 de combatanţi ai Statului Islamic şi ai miliţiei kurde, morţi în urma operaţiunilor militare turce" (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Turcia a lansat operaţiunea "Scutul Eufratului" în urmă cu patru luni urmărind, în acelaşi timp, îndepărtarea militanţilor Stat Islamic şi oprirea expansiunii kurde la frontiera sa.

Erdogan susţine că peste 40.000 de persoane au fost arestate în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie. Peste 100.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcţiile pe care le ocupau în cadrul serviciului civil, al armatei, judiciar şi în alte instituţii de când a avut loc lovitura de stat eşuată, în care au murit peste 240 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici