SUA avertizează că nu vor accepta comportamentul agresiv al Beijingului în Marea Chinei de Sud

Statele Unite vor continua să conteste "comportamentul agresiv şi îndrăzneţ" al Beijingului în Marea Chinei de Sud, a declarat miercuri amiralul Harry Harris, şeful Comandamentului SUA pentru Pacific, în contextul tensionării relaţiilor între sino-americane în urma declaraţiilor lui Donald Trump.

3516 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează că nu vor accepta comportamentul agresiv al Beijingului în Marea Chinei de Sud

SUA avertizează că nu vor accepta comportamentul agresiv al Beijingului în Marea Chinei de Sud (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Harris a avertizat că Washingtonul nu va accepta controlul chinez în regiune, în pofida dezvoltării rapide a insulelor artificiale de către Beijing, informează site-ul postului France 24.

"Nu vom permite ca aceste zone comune să fie închise în mod unilateral, indiferent de câte baze sunt construite pe insulele artificiale din Marea Chinei de Sud", a afirmat oficialul american.

"Vom coopera acolo unde se poate, dar vom fi pregătiţi pentru a contesta atunci când trebuie", a completat Harris.

Beijingul revendică aproape întrega Mare a Chinei de Sud, unde se crede că se găsesc rezerve uriaşe de petrol şi gaze naturale. Brunei, Malaysia, Filipine, Taiwan şi Vietnamul au, de asemenea, revendicări în zonă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici