China avertizează Statele Unite în eventualitatea boicotării Jocurilor Olimpice de Iarnă

Ministerul de Externe al Chinei i-a avertizat pe politicienii americani să înceteze să mai solicite boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, în caz contrar, regimul va lua măsuri punitive.

3966 afișări
Imaginea articolului China avertizează Statele Unite în eventualitatea boicotării Jocurilor Olimpice de Iarnă

Ministerul de Externe al Chinei i-a avertizat pe politicienii americani să înceteze să mai solicite boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022, în caz contrar, regimul va lua măsuri. 

„Cei care fac apel la boicot ar trebui să înceteze pentru a nu afecta dialogul şi cooperarea dintre China şi Statele Unite în domenii importante. Dacă SUA nu se va abate de la planul său, China va lua măsuri ferme”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luna trecută că ia în considerare boicotarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing pentru a protesta împotriva abuzurilor pe care China le săvârşeşte asupra minorităţilor naţionale.

Administraţia prezidenţială urmează să anunţe decizia cu privire la participarea sportivilor americani în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022. În pofida tensiunilor dintre cele două ţări,
SUA nu-i va împiedica pe atleţii americani să concureze, dacă boicotul se va oficializa.

Jocurile Olimpice de Iarnă vor debuta pe 4 februarie 2022. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici