China caută victimele şi cutiile negre, după primul accident aviatic din ultimii 12 ani

Salvatorii din China au cercetat marţi versanţii împăduriţi, cu speranţe tot mai mici de a găsi supravieţuitori dintre cele 132 de persoane aflate la bordul unui avion de pasageri al companiei China Eastern Airlines care s-a prăbuşit cu o zi înainte în munţii din sudul Guangxi, scrie Reuters.

849 afișări
Imaginea articolului China caută victimele şi cutiile negre, după primul accident aviatic din ultimii 12 ani

China caută victimele şi cutiile negre, după primul accident aviatic din ultimii 12 ani

Părţi ale avionului Boeing 737-800 au fost împrăştiate pe pantele muntoase carbonizate după primul accident din China în care a fost implicat un avion de linie comercial din 2010 încoace. Au fost văzute, de asemenea, rămăşiţe de cărţi de identitate, poşete şi portofele, a raportat presa de stat.

Zborul MU5735 se îndrepta dinspre oraşul Kunming, capitala provinciei Yunnan, situat în sud-vestul ţării, către Guangzhou, în provincia Guangdong, la graniţa cu Hong Kong, când s-a prăbuşit brusc de la altitudinea de croazieră, cam în momentul în care, în mod normal, ar fi trebuit să înceapă să coboare înainte de aterizare.

Presa chineză a difuzat imagini video luate de camera de bord a unui vehicul care aparent arată un avion care se loveşte de sol la un unghi de aproximativ 35 de grade faţă de verticală. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

"Avionul a căzut vertical din cer", a declarat un rezident local, citat de publicaţia de stat Beijing Youth Daily. "Deşi eram departe, am putut vedea totuşi că era un avion. Avionul nu a emis fum în timpul căderii. A căzut în munţi şi a provocat un incendiu".

Lu, în vârstă de 64 de ani, un sătean din apropierea locului prăbuşirii, care a refuzat să-şi dea prenumele, a declarat pentru Reuters că a auzit zgomotul prăbuşirii. "A fost ca un tunet!", a spus el.

Presa de stat a descris situaţia ca fiind "sumbră" şi că nu poate fi exclusă posibilitatea ca toţi cei aflaţi la bord să fi pierit.

Un grup de lucru al autorităţii chineze de reglementare în domeniul aviaţiei a fost trimis la locul accidentului, alături de pompieri şi forţe paramilitare.

Vicepremierul Liu He a plecat luni seară în oraşul Wuzhou din Guangxi pentru a supraveghea eforturile de salvare şi ancheta privind accidentul, după o reuniune guvernamentală de urgenţă.

Mass-media de stat a descris locul accidentului ca fiind înconjurat de munţi pe trei laturi, accesul fiind asigurat doar de o mică potecă. În această săptămână au fost prognozate ploi în zonă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici