China condamnă zborul unui avion militar american deasupra Strâmtorii Taiwan

Avioane militare chineze au monitorizat, joi, zborul unei aeronave de recunoaştere americane pe deasupra Strâmtorii Taiwan, în a treia zi a exerciţiilor militare desfăşurate de Beijing la sud de insula considerată teritoriu sub suveranitate chineză.

1805 afișări
Imaginea articolului China condamnă zborul unui avion militar american deasupra Strâmtorii Taiwan

China condamnă zborul unui avion militar american deasupra Strâmtorii Taiwan

Flota a VII-a a SUA a anunţat că un avion de recunoaştere de tip P-8A Poseidon, utilizat inclusiv pentru misiuni antisubmarin, a efectuat un zbor în spaţiul internaţional.

"Prin efectuarea de operaţiuni deasupra Strâmtorii Taiwan, în conformitate cu legislaţia internaţională, Statele Unite susţin drepturile tuturor ţărilor în materie de libertate de navigaţie", a transmis Flota a VII-a a SUA, conform agenţiei Reuters.

Însă armata chineză a catalogat zborul avionului american ca fiind o "extravaganţă publică", subliniind că aeronave militare chineze au monitorizat situaţia.

Ministerul Apărării de la Taipei a comunicat că armata chineză a continuat, în a treia zi, exerciţiile aeriene şi navale la sud de Taiwan, fiind depistate 26 de avioane de vânătoare chineze de tip J-16 şi Su-30, inclusiv unele care au urmărit aeronava americană.

Armata chineză a intensificat, în ultimii ani, exerciţiile militare în apropierea Taiwanului. Adminstraţia de la Beijing a avertizat că, în caz de necesitate, va interveni pentru a realiza cu forţa reunificarea cu Taiwanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici