China consideră că ajutorul umanitar nu ar trebui „trimis forţat” în Venezuela

Ajutorul umanitar nu ar trebui „trimis forţat” în Venezuela, având în vedere probabilitatea mare de a cauza violenţe, au transmis vineri reprezentanţii Ministerului de Externe din China, conform Reuters.

418 afișări
Imaginea articolului China consideră că ajutorul umanitar nu ar trebui „trimis forţat” în Venezuela

China consideră că ajutorul umanitar nu ar trebui „trimis forţat” în Venezuela

Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Geng Shuang, a reiterat faptul că Administraţia de la Beijing se opune unei intervenţii militare în Venezuela.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a transmis că apreciază faptul că Guvernul din Venezuela „a rămas calm” în criza actuală şi „a prevenit cu succes posibilitatea izbucnirii unor violenţe grave”.

„Dacă aşa-zisele ajutoare umanitare sunt trimise forţat în Venezuela, iar acest lucru produce violenţă şi altercaţii, vor exista consecinţe severe. Nimeni nu îşi doreşte acest lucru”, a declarat Geng.

„China se opune intervenţiei militare din Venezuela şi se opune oricărei acţiuni care poate provoca tensiuni”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi seară un plan de închidere a punctelor vamale cu Brazilia şi Columbia pentru a nu permite transporturile umanitare, pe care le consideră o încercare de pregătire a unei intervenţii militare americane.

Maduro susţine că transporturile umanitare sunt o tentativă a Statelor Unite de înlăturare a Administraţiei de la Caracas pentru a obţine controlul asupra rezervelor de petrol din Venezuela.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici