China convinge o ţară din Oceania să rupă legăturile diplomatice cu Taiwan

  • Nauru va rupe relaţiile diplomatice cu Taiwan şi va recunoaşte China, a anunţat luni guvernul micii naţiuni din Oceanul Pacific într-un comunicat.
  • În urma deciziei, Taiwanul va mai avea relaţii diplomatice formale cu doar 12 ţări, potrivit Reuters.
4835 afișări
Imaginea articolului China convinge o ţară din Oceania să rupă legăturile diplomatice cu Taiwan

China consideră că Taiwanul este o parte a teritoriului său. De-a lungul timpului, China a încercat să influenţeze alte state să renunţe la legăturile diplomatice formale cu Taiwan. Acestea au acceptat să întreţină legături cu Taiwan datoriătă schimburilor economice avantajoase.

Totuşi, în ultima perioadă, presiunea Chinei a produs rezultate şi unele state au renuţat la relaţiile oficiale cu Taiwan.

După anunţul făcut de Nauru, mai rămân doar 12 ţări care au legături diplomatice cu Taiwan.

Este vorba despre Belize, Guatemala, Paraguay, Haiti, Saint Kitts şi Nevis, Sfânta Lucia şi Saint Vincent şi Grenadine din America Latină şi Centrală, Insulele Marshall, Palau şi Tuvalu din Pacific, Eswatini din Africa şi Vatican din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici