China: Criza din Peninsula Coreea a ajuns într-un punct de cotitură

Un oficial al Guvernului de la Beijing a transmis, marţi, un avertisment în privinţa crizei din Peninsula Coreea, despre care spune că a intrat într-un moment de cotitură şi că este timpul să fie demarate negocierile pentru pace, relatează France 24.

2861 afișări
Imaginea articolului China: Criza din Peninsula Coreea a ajuns într-un punct de cotitură

China: Criza din Peninsula Coreea a ajuns într-un punct de cotitură

Comentariile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, într-un moment în care războiul declaraţiilor dintre Washington şi Phenian pare că s-a diminuat.

”Este un punct de cotitură pentru a lua o decizie hotărâtă şi pentru a reveni la discuţiile legate de pace”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

China, aliatul tradiţional al Coreei de Nord, a cerut în mod repetat Statelor Unite şi Phenianului să adopte o atitudine mai moderată şi să renunţe la retorica belicoasă.

”Acum sperăm că toate părţile pot contribui la stingerea situaţiei tensionate, atât din punct de vedere declarativ cât şi în ceea ce întreprind, nu să pună gaz pe foc”, a adăugat Hua.

Beijingul a cerut încă din 2009 reintroducerea formatului de negociere din care să facă parte şase state.

Hua Chunying a aplaudat articolul pozitiv semnat de secretarul de Stat american, Rex Tillerson, şi de Jim Mattis, secretarul Apărării, ce a apărut în Wall Street Journal, în care cei doi oficiali americani au precizat că SUA nu doresc schimbarea regimului de la Phenian.

”Sperăm ca SUA să transpună această declaraţie pozitivă în politici concrete legate de Coreea de Nord. În acelaşi timp, invităm Coreea de Nord să răspundă declaraţiei”, a mai spus Hua.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici