China din nou sub asediul coronavirusului? 14% din pacienţii vindecaţi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul

Când lucrurile păreau că s-au întors la normal, iar pandemia de coronavirus părea că a trecut, un nou val de infestări cu noul virus loveşte din nou China. 14% din pacienţii vindecaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul virus.

7658 afișări
Imaginea articolului China din nou sub asediul coronavirusului? 14% din pacienţii vindecaţi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul

China din nou sub asediul coronavirusului? 14% din pacienţii vindecaţi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul

Directorul Centrului pentru Controlul şi Previnere Bolilor din China, Song Tie, a efecutat un raport conform căruia 14% din populaţia vindecată de COVID-19 au efectuat teste şi sunt din nou pozitiv cu virusul.

„Este posibil ca aceşti pacienţi recuperaţi să fi fost negativi,  înainte de rezultatele false. Precizia unui test cu acid nucleic este de 30 până la 50%” , a spus Song Tie.
Medicul-şef a spus că este crucial să monitorizeze îndeaproape pacienţii recuperaţi şi să-i pună sub carantină timp de două săptămâni după externare.
 
„Dimensiunea noastră pentru acest studiu a fost relativ mică. Planificăm să realizăm în curând cercetări la scară largă între comunităţile locale din Wuhan.” , a mai adăugat directorul Centrului de Control.
 
China a raportat în ultima perioadă din ce în ce mai puţine cazuri de îmbolnăvire. La mijlocul lunii februarie, China a raportat 50.000 de cazuri de îmbolnăvire pe întreg teritoriul ţării. Guvernul chinez a anunţat că sunt mai puţin de 3.957 de noi cazuri.
 
Pe baza statisticilor actuale, China a externat cu succes 74.051 de pacienţi, ceea ce reprezintă 90% din cazuri. Pandemia s-a răspândit ca focul pe continente şi a infectat 803.000 de oameni. Până în prezent, focarul a luat vieţile la peste 30.000 de pacienţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici