China îndeamnă Administraţia Donald Trump să nu reia testele nucleare

  • Administraţia Chinei îndeamnă Statele Unite să nu reia testele nucleare
  • MAE chinez: "Insistăm ca Statele Unite să respecte strict obligaţiile privind suspendarea testelor nucleare şi sperăm că vor asculta de comunitatea internaţională"
  • Oficiali din cadrul Administraţiei SUA au discutat la sfârşitul lunii mai despre posibilitatea reluării testelor atomice după 28 de ani, pentru a exercita presiuni asupra Rusiei şi Chinei
815 afișări
Imaginea articolului China îndeamnă Administraţia Donald Trump să nu reia testele nucleare

China îndeamnă Administraţia Donald Trump să nu reia testele nucleare

Administraţia Chinei a îndemnat, luni, Statele Unite să renunţe la planul privind reluarea testelor atomice, în contextul în care Washingtonul a evocat această posibilitate pentru a exercita presiuni asupra Beijingului şi Moscovei în negocierile privind controlul armamentului.

"Insistăm ca Statele Unite să respecte strict obligaţiile privind suspendarea testelor nucleare şi sperăm că vor asculta de comunitatea internaţională. Statele Unite trebuie să abandoneze un plan care ar submina stabilitatea globală şi ordinea strategică", afirmă Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, conform agenţiei de presă Tass.

"Statele Unite trebuie să contribuie la cooperarea internaţională prin asigurarea dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă", a subliniat oficialul chinez.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Casa Albă au discutat la sfârşitul lunii mai despre posibilitatea reluării testelor atomice după 28 de ani, pentru a exercita presiuni asupra Rusiei şi Chinei să accepte un nou acord internaţional privind controlul armamentului. Ideea reluării testelor atomice a fost respinsă deocamdată, conform unor surse citate de cotidianul The Washington Post.

Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (START), semnat de SUA şi Rusia, ar urma să expire în februraie 2021, iar preşedintele Donald Trump ar vrea prelungirea acordului prin implicarea Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici