China îşi redeschide complet graniţele pentru străini după trei ani de restricţii COVID

China se va redeschide miercuri pentru turiştii străini la trei ani de la impunerea restricţiilor COVID. Autorităţile vor elibera toate tipurile de vize, iar zonele care înainte de pandemie putea fi vizitate fără viză, vor reveni la statutul iniţial.

337 afișări
Imaginea articolului China îşi redeschide complet graniţele pentru străini după trei ani de restricţii COVID

China îşi redeschide complet graniţele pentru străini după trei ani de restricţii COVID

China îşi va redeschide graniţele pentru turiştii străini pentru prima dată în cei trei ani de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

Eliminarea ultimelor restricţi iapare după ce, luna trecută, autorităţile au declarat victoria asupra virusului.

Totuşi, specialiştii din industria turismului nu se aşteaptă la un aflux masiv de vizitatori pe termen scurt sau la un impuls semnificativ pentru economie. În 2019, încasările din turismul internaţional au reprezentat doar 0,9% din produsul intern brut al Chinei.

Zonele din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie vor reveni la statutul iniţial, a declarat marţi Ministerul de Externe din China, potrivit Reuters. Lista include insula turistică Hainan, o destinaţie preferată de ruşi şi de navele de croazieră care trec prin portul Shanghai. De asemenea, se va relua intrarea fără vize pentru străinii din Hong Kong şi Macao în cea mai prosperă provincie chineză, Guangdong.

Totodată, ridicarea restricţiilor reprezintă o veste bună pentru australieni.

„Anunţul potrivit căruia China va relua de mâine eliberarea aproape a tuturor tipurilor de vize pentru străini este pozitiv pentru întreprinderile australiene ai căror directori ar dori să călătorească aici pentru a-şi vizita echipele, clienţii şi furnizorii din China şi pentru a explora noi oportunităţi de afaceri pe piaţa continentală", a declarat Vaughn Barber, preşedintele Camerei de Comerţ Australiene în China.

Evenimentele chinezeşti deschise vizitatorilor străini, cum ar fi China Development Forum din Beijing, organizat la sfârşitul acestei luni, şi Shanghai Autoshow din aprilie, se reiau treptat. De asemenea, Jocurile Asiatice, care au loc o dată la patru ani, vor avea loc în oraşul Hangzhou în septembrie, după ce au fost amânate anul trecut din cauza COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici