China îşi va intensifica activităţile în apropierea unor insule japoneze pe care le revendică

Paza de coastă chineză a elaborat un plan pentru a trimite zilnic nave în patrulare în 2024 în apropierea unor insule din Marea Chinei de Est care sunt revendicate deopotrivă de Beijing şi Tokyo.

5311 afișări
Imaginea articolului China îşi va intensifica activităţile în apropierea unor insule japoneze pe care le revendică

China îşi va intensifica activităţile în apropierea unor insule pe care le revendică

Preşedintele chinez Xi Jinping a dat instrucţiuni gărzii de coastă să îşi consolideze activităţile pentru a-şi afirma suveranitatea asupra insulelor din estul Chinei, care sunt controlate de Tokyo, dar care sunt revendicate şi de Beijing, a relatat sâmbătă agenţia japoneză de presă Kyodo, citată de Reuters.

Ca răspuns la acest ordin, paza de coastă a elaborat un plan pentru a trimite nave în patrulare zilnic în cursul anului 2024 în apropierea insulelor, numite Senkaku în Japonia şi Diaoyu în China.

Navele gărzii de coastă vor fi, de asemenea, însărcinate cu efectuarea de inspecţii la faţa locului ale navelor de pescuit japoneze, dacă va fi necesar, a arătat Kyodo, citând surse anonime.

Legăturile Japoniei cu China au fost mult timp afectate de disputa teritorială asupra grupului de insule mici şi nelocuite.

Prim-ministrul Fumio Kishida a reiterat îngrijorările serioase ale Japoniei în această chestiune atunci când a purtat discuţii cu Xi în Statele Unite în noiembrie, a declarat guvernul japonez la acea vreme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici