China, o ameninţare pentru NATO. SUA a atribuit cel mai mare contract naval din istoria sa: 22 de miliarde de dolari pentru fabricarea a nouă submarine de atac

Marina SUA a atribuit un contract de 22 de miliarde de dolari companiei General Dynamics Electric Boat pentru fabricarea a nouă submarine de atac de tip Virginia Block V, informează site-ul Business Insider.

5585 afișări
Imaginea articolului China, o ameninţare pentru NATO. SUA a atribuit cel mai mare contract naval din istoria sa: 22 de miliarde de dolari pentru fabricarea a nouă submarine de atac

Submarin din clasa Virginia (Foto: Wikipedia)

Contractul ar putea fi suplimentat cu alte 2 miliarde de dolari în cazul în care Marina SUA decide să comande şi un al zecelea submarin.

"Multă muncă grea depusă de întreaga echipă pentru structurarea contractului într-un astfel de mod încât să echilibreze riscul între guvern şi constructorul naval", a declarat James Geurts, secretar asistent al Marinei pentru cercetare, achiziţii şi dezvoltare.

Guerts a declarat că dacă se adaugă la contract şi valoarea echipamentelor furnizate de guvern, atunci totalul ajunge la aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Primul vas de tip Virgina Block V, SSN 802, este în acest moment în stadiu de construcţie, însă nu include Modulul Virginia pentru Încărcătură Utilă, care include sisteme suplimentare de lansare pentru rachete de croazieră. Următorul vas de acest tip, SSN 803, va include noul modul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
submarine,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici