China: O femeie bolnavă de gripă aviară a decedat

O chinezoaică a decedat din cauza gripei aviare în provincia Shandong, în nord-estul ţării, a anunţat duminică seara agenţia China Nouă, subliniind că acesta este cel de-al doilea deces din cauza infectării cu virusul H5N1 din China, de la începutul lui ianuarie.

73 afișări
Imaginea articolului China: O femeie bolnavă de gripă aviară a decedat

China: O femeie bolnavă de gripă aviară a decedat

Femeia, în vârstă de 27 de ani, s-a îmbolnăvit la 5 ianuarie şi a decedat sâmbătă seara, a precizat China Nouă, citând departamentul provincial al Sănătăţii.

Centrul naţional de prevenire şi control a confirmat că victima a fost contaminată cu virusul H5N1, a precizat agenţia oficială.

Pe de altă parte, o fetiţă în vârstă de doi ani, purtătoare a virusului H5N1, este în stare critică a anunţat televiziunea publică.

Acesta este cel de-al doilea deces cauzat de gripa aviară în China de la începutul lui ianuarie, după moartea unei tinere din Beijing, şi al 22-lea deces din 2003, din 31 de cazuri umane confirmate în această ţară.

Anul 2006 s-a soldat cu cele mai multe cazuri (opt), fiind urmat de 2005, cu cinci cazuri.

În 2008, trei persoane au murit de gripă aviară în China. Ultimul deces datează din 25 februarie, nici o victimă nefiind înregistrată timp de un an.

Lunile de iarnă sunt în general propice propagării virusului.

China, cea mai populată din lume, este considerată o ţară cu risc din cauza zecilor de milioane de păsări. În 2005 şi 2006, punctele culminante ale epizootiei, autorităţile au reacţionat lansând vaste campanii de vaccinare a păsărilor, ceea ce a permis controlarea situaţiei.

Contaminările cu virusul H5N1 s-au produs până în prezent de la animal la om, dar oamenii de ştiinţă se tem că o mutaţie ar putea permite contaminarea de la om la om, ceea ce ar putea provoca o epidemie mortală.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, forma umană a virusului gripei aviare a provocat moartea a 250 de persoane din 2003, în special în Asia de sud-est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici