China oferă un ajutor Coreei de Nord, afectată de cea mai puternică secetă din ultimii 100 de ani

China a anunţat că poate oferi ajutor Coreei de Nord, după ce Phenianul a recunoscut că ţara este afectată de cea mai puternică secetă din ultimul secol, potrivit presei din regiune, relatează DPA în pagina electronică.

396 afișări
Imaginea articolului China oferă un ajutor Coreei de Nord, afectată de cea mai puternică secetă din ultimii 100 de ani

China oferă un ajutor Coreei de Nord, afectată de cea mai puternică secetă din ultimii 100 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partea chineză doreşte să ofere o asistenţă în baza unei solicitări din partea Coreei de Nord", a declarat Lu Kang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap.

"Noi sperăm ca Guvernul şi poporul din Coreea de Nord să depăşească dezastrul cât mai rapid posibil", a spus el.

Agenţia de stat nord-coreeană KCNA a scris săptămâna aceasta că zone agricole vaste din ţară sunt afectate de cea mai puternică secetă înregistrată în ultimul secol.

Peste o treime dintre orezăriile nord-coreene "s-au uscat" şi provoacă temeri că va urma o penurie de hrană. Autorităţile încearcă să înlocuiască orezul pierdut cu alte culturi, potrivit KCNA.

Relaţiile cu China, unul dintre puţinii aliaţi internaţionali ai regimului stalinist, au fost afectate recent de programele nucleare şi balistice ale Phenianului.

Regimul nord-coreean vorbeşte rareori în mod deschis despre penuriile alimentare cronice din ţară. În trecut, acordarea unor ajutoare a făcut obiectul unor negocieri.

Sute de mii de nord-coreeni, potrivit unor surse, ar fi murit în anii '90, în timpul unei foamete generalizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici