China: Peste 3 000 de persoane evacuate din calea taifunului Nesat

Aproximativ 3 000 de persoane au fost evacuate sâmbătă din provincia Fujian, în estul Chinei, din calea taifunului Nesat, aşteptat mai întâi în insula Taiwan, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

381 afișări
Imaginea articolului China: Peste 3 000 de persoane evacuate din calea taifunului Nesat

China: Peste 3 000 de persoane evacuate din calea taifunului Nesat

Potrivit ultimelor date ale agenţiei meteo din Taiwan, taifunul Nesat se află la 250 km sud-est de comitatul Hualien, avansând cu o viteză de 18 km/h spre nord-vest. Acesta s-a intensificat în cursul zilei de vineri, de la furtună tropicală la categoria de taifun.

Se aşteaptă ca taifunul să lovească sâmbătă Hualien şi Taitung, astfel încât zborurile dinspre Taipei spre aceste zone au fost suspendate. În două din aceste comitate, precum şi la Yilan, au fost suspendate cursurile şi au fost închise birourile, iar autorităţile au recomandat locuitorilor să-şi reducă activităţile în aer liber.

După Taiwan, se aşteaptă ca taifunul să ajungă în regiunea chineză Fujian. Serviciul chinez de meteorologie a prognozat ploi torenţiale de sâmbătă până miercurea viitoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici