China: Peste 9600 de morţi, în urma cutremurului

Peste 9.690 de persoane au murit în cutremurul produs luni în China, potrivit unui bilanţ provizoriu comunicat la ora 16.00 GMT (19.00 ora României).

15 afișări
Imaginea articolului China: Peste 9600 de morţi, în urma cutremurului

Cel puţin 7.000 de persoane au murit în Sichuan în urma cutremurului de luni

Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a afectat luni Comitatul Wenchuan, din partea de sud-vest a provinciei Sichuan, în jurul orei locale 14.28 (09.28, ora României).

SICHUAN este provincia cea mai afectată: bilanţul se ridică la 8.533 de morţi, au anunţat autorităţile locale, dar acesta ar putea să se agraveze pe măsură ce echipele de salvare se apropie de epicentrul seismului, districtul Wenchuan, care este inaccesibil pentru moment, căile de comunicare fiind blocate.

O echipă de intervenţie, care se deplasa spre comitatul Wenchuan, a fost blocată la 90 de kilometri de acest loc, în oraşul Dujiangyan, din cauza drumurilor impracticabile din această regiune montană.

"Facem ceea ce putem, dar drumurile sunt acoperite cu pietre şi stânci", a declarat Li Chongxi, responsabil al echipei de intervenţie, adăugând că în momentul de faţă se încearcă deblocarea căilor de acces.

GANSU, în nord-vestul ţării: cel puţin 48 de morţi, potrivit autorităţilor locale.

SHAANXI, în nord-vest: cel puţin 61 de persoane au murit, au declarat echipele de salvare provinciale, care se aşteaptă ca bilanţul să crească.

Municipalitatea CHONGQING, în sud-vest: 50 de morţi, potrivit bilanţului anunţat de Centrul naţional de intervenţii.

YUNNAN, în sud-vest: un mort, potrivit Centrului naţional de intervenţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici