China poate juca un "rol util" pentru lansarea negocierilor în Ucraina, consideră Franţa

Administraţia Chinei poate juca "un rol util" pentru a convinge Rusia să accepte negocieri de pace în Ucraina, a apreciat marţi după-amiază Ministerul francez de Externe, în contextul vizitei la Moscova a preşedintelui chinez, Xi Jinping, dar Parisul insistă pentru retragerea trupelor ruse.

1640 afișări
Imaginea articolului China poate juca un "rol util" pentru lansarea negocierilor în Ucraina, consideră Franţa

"China poate juca un rol util pentru a convinge Rusia să accepte cu bună-credinţă negocierile de pace cu Ucraina", a comunicat Ministerul de Externe de la Paris, precizând că, în acest moment, Moscova nu pare înclinată să pună capăt războiului.

"Deocamdată, nu constatăm în acest stadiu niciun semnal din partea Rusiei că ar vrea să pună capăt agresiunii în Ucraina prin retragerea trupelor de pe teritoriul ucrainean. Dimpotrivă, preşedintele Rusiei continuă să afirme că Rusia îşi va atinge obiectivele de război. China poate convinge Rusia să accepte cu bună-credinţă negocierile de pace, în perspectiva revenirii la respectarea deplină a Cartei Naţiunilor Unite", a subliniat Ministerul francez de Externe.

Preşedinţii Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin şi Xi Jinping, urmează să semneze marţi după-amiază, la Kremlin, un acord privind dezvoltarea parteneriatului strategic bilateral până în anul 2030.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici