China prelungeşte mandatele deputaţilor din Hong Kong, după amânarea scrutinului legislativ

  • Parlamentul de la Beijing a prelungit mandatele membrilor Legislativului provinciei Hong Kong
  • Decizia a fost luată în contextul în care Guvernul pro-Beijing din Hong Kong a amânat cu un an organizarea scrutinului legislativ
  • Marea Britanie şi Franţa au cerut organizarea scrutinului parlamentar din Hong Kong în cel mai scurt timp
165 afișări
Imaginea articolului China prelungeşte mandatele deputaţilor din Hong Kong, după amânarea scrutinului legislativ

China prelungeşte mandatele deputaţilor din Hong Kong, după amânarea scrutinului legislativ

Parlamentul Chinei a decis, marţi, prelungirea cu cel puţin un an a mandatelor deputaţilor din Hong Kong, în contextul amânării scrutinului legislativ din provincia semiautonomă chineză, informează cotidianul Le Figaro.
 
Consiliul Legislativ din Hong Kong "va continua să îşi exercite atribuţiile încă cel puţin un an", a stabilit Parlamentul de la Beijing.
 
Invocând criza pandemiei, Guvernul din Hong Kong a anunţat la sfârşitul lunii iulie amânarea cu un an a scrutinului parlamentar regional. Decizia a fost criticată dur de liderii opoziţiei.
 
Marea Britanie şi Franţa au cerut organizarea scrutinului parlamentar din Hong Kong în cel mai scurt timp.
 
Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice. Decizia Chinei a fost criticată şi de Uniunea Europeană.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici