China pronunţă o rară condamnare la moarte a unui fost bancher

  • China pronunţă o rară condamnare la moarte a unui fost bancher pentru luare de mită în valoare de 151 milioane de dolari.
  • Fostul director Bai Tianhui este al doilea oficial al China Huarong care primeşte pedeapsa supremă, după ce fostul său şef a fost executat în 2021.
Urmărește
596 afișări
Imaginea articolului China pronunţă o rară condamnare la moarte a unui fost bancher

China pronunţă o rară condamnare la moarte a unui fost bancher

Un tribunal din estul Chinei a pronunţat marţi o rară condamnare la moarte, după ce a constatat că un fost bancher de rang înalt a acceptat mită în valoare de peste 1,1 miliarde de yuani (151 de milioane de dolari americani) în calitate de membru al unuia dintre cei mai importanţi patru administratori de active de stat din ţară.

Bai Tianhui, fost director general al China Huarong International Holdings (CHIH), a profitat de poziţia sa pentru a-i ajuta pe alţii în achiziţiile şi finanţarea de proiecte în schimbul sumelor uriaşe, a constatat instanţa, potrivit South China Morning Post.

Un reportaj despre hotărârea Tribunalului Popular Intermediar Secundar din Tianjin, realizat de televiziunea de stat CCTV, nu a precizat cum a pledat Bai şi nici dacă acesta va face apel la sentinţă.

În timp ce numeroşi oficiali au fost prinşi în ampla campanie anticorupţie din China de când preşedintele Xi Jinping a preluat puterea în urmă cu mai bine de un deceniu, sentinţele de condamnare la moarte care nu sunt suspendate rămân o raritate în cazurile de corupţie.

Bai este al doilea oficial al China Huarong care primeşte o condamnare la moarte pentru corupţie. În ianuarie 2021, aceeaşi instanţă l-a condamnat pe Lai Xiaomin, fost preşedinte al CHAM - şi fostul şef al lui Bai - la o soartă similară. Lai, care a fost executat la o lună după ce a fost condamnat, a fost găsit vinovat de luare de mită în valoare de 1,79 miliarde de yuani (247 milioane de dolari), de deturnare de bunuri publice în valoare de peste 25,13 milioane de yuani (3,46 milioane de dolari) şi de bigamie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici