China, reacţie dură la adresa şefului OMS. Tedros Adhanom Ghebreyesus a descris politica dură a ţării, "zero COVID", ca fiind "nesustenabilă"

China a ripostat miercuri la ceea ce a numit comentariile "iresponsabile" ale şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a descris politica dură a ţării, "zero COVID", ca fiind "nesustenabilă".

4604 afișări
Imaginea articolului China, reacţie dură la adresa şefului OMS. Tedros Adhanom Ghebreyesus a descris politica dură a ţării, "zero COVID", ca fiind "nesustenabilă"

China, reacţie dură la adresa şefului OMS. Tedros Adhanom Ghebreyesus a descris politica dură a ţării, "zero COVID", ca fiind "nesustenabilă"

Această politică a supus sute de milioane de persoane din zeci de oraşe la diferite grade de restricţii de circulaţie, cel mai dramatic în Shanghai, provocând daune economice semnificative în China şi în afara ei şi alimentând o frustrare larg răspândită.

Oficialii din Shanghai, care se află acum în a şasea săptămână de închidere totală, au declarat miercuri că jumătate din oraş a atins statutul "zero COVID", dar că restricţiile vor rămâne în vigoare.

Abordarea dură a Chinei contrastează cu cea mai mare parte a lumii, unde guvernele au ales să trăiască cu virusul.

În cadrul unor comentarii publice rare privind politicile unui guvern, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat marţi că strategia de toleranţă zero a Chinei nu este sustenabilă şi că a sosit timpul pentru o schimbare de abordare.

Comentariile lui Tedros nu au fost acoperite de mass-media de stat din China şi au fost cenzurate pe reţelele de socializare, singurul răspuns oficial venind la o conferinţă de presă obişnuită a Ministerului de Externe.

"Sperăm că persoana în cauză poate să privească politica chineză COVID în mod obiectiv şi raţional şi să cunoască faptele, în loc să facă remarci iresponsabile", a declarat purtătorul de cuvânt Zhao Lijian.

Liderii chinezi au ameninţat săptămâna trecută că vor lua măsuri împotriva celor care critică această politică, despre care autorităţile spun că "pune viaţa pe primul loc".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici