China recurge la măsuri radicale: ar fi introdus pedeapsa cu moartea pentru a o opri răspândirea coronavirusului. Infracţiunile care aduc pedeapsa capitală

  • 1.669 de oameni au murit, la nivel mondial, din pricina epidemiei
  • 69.000 de persoane au fost infectate de noul virus
8741 afișări
Imaginea articolului China recurge la măsuri radicale: ar fi introdus pedeapsa cu moartea pentru a o opri răspândirea coronavirusului. Infracţiunile care aduc pedeapsa capitală

China recurge la măsuri radicale: ar fi introdus pedeapsa cu moartea pentru a o opri răspândirea coronavirusului. Infracţiunile care aduc pedeapsa capitală

Autorităţile chineze recurg la cele mai drastice metode în încercarea disperată de a opri răspândirea coronavirusului. Astfel, o instanţă din China a introdus pedeapsa cu moartea pentru cei care ascund că au simptomele virusului.

Pe 15 februarie, o instanţă din China a decretat într-o declaraţie publică faptul că ascunderea intenţionată a simptomelor coronavirusului sau denaturarea informaţiilor despre starea pacienţilor vor fi considerate infracţiuni. De asemenea, ascunderea istoricului calătoriilor va reprezenta o infracţiune, informează Deutsche Welle.

O persoană care a reprezentat sursa infecţiei într-o anumită comunitate sau locaţie şi a contribuit la răspândirea virusului va fi acuzată că a creat o ameninţare la adresa siguranţei publice. Poate primi 10 ani de închisoare, închisoare pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea.

Tot pe 15 februarie, Comisia Naţională de Sănătate din China a interzis locuitorilor care tuşesc, au febră sau prezintă simptomele unei infecţii virale să călătorească în ţară cu mijloacele de transport în comun. În plus, toţi cetăţenii care revin în zonele natale după ce şi-au petrecut vacanţele în zonele în care există focare de infecţie trebuie să rămână în case sau sub supravegherea medicilor pentru 14 zile. Cei care refuză carantină vor suporta consecinţele legii.

Numărul deceselor la nivel mondial din cauza infecţiei cu coronavirus se ridică acum la 1.669. Autorităţile din provincia Hubei au anunţat că 142 de persoane au murit doar în cursul zilei de sâmbătă. Numărul total al cazurilor de infecţie este 69.000 de persoane. Aproximativ 9.500 de oameni au reuşit să învingă virusul şi s-au vindecat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici