China sancţionează oficiali şi entităţi din Marea Britanie după măsuri similare ale Londrei

  • China a decis sancţionarea unor oficiali şi entităţi din Marea Britanie ca reacţie la măsuri similare ale capitalei Angliei
  • MAE chinez: "Marea Britanie a impus sancţiuni unilaterale asupra unor persoane relevante şi unor entităţi din China"
  • China a decis sancţionarea a nouă persoane şi a patru entităţi din Marea Britanie
603 afișări
Imaginea articolului China sancţionează oficiali şi entităţi din Marea Britanie după măsuri similare ale Londrei

China sancţionează oficiali şi entităţi din Marea Britanie, după măsuri similare ale Londrei

Administraţia Chinei a dispus sancţionarea a nouă oficiali britanici şi a patru entităţi ca reacţie la sancţiuni impuse de Guvernul de la Londra din cauza abuzurilor din provincia chineză Xinjiang.
 
„Marea Britanie a impus sancţiuni unilaterale asupra unor persoane relevante şi unor entităţi din China, invocând aşa-numite probleme în materie de drepturile omului în Xinjiang. Această decizie, bazată doar pe minciuni şi dezinformare, încalcă flagrant legile şi normele care guvernează relaţiile internaţionale, subminând sever relaţiile China-Marea Britanie", anunţă Ministerul de Externe de la Beijing.
 
„Ministerul chinez de Externe l-a convocat pe ambasadorul britanic pentru a-i transmite opoziţia fermă şi condamnarea acţiunii. Partea chineză decide sancţionarea a nouă persoane şi a patru entităţi din Marea Britanie care au difuzat în mod maliţios minciuni şi dezinformare", subliniază instituţia.
 
Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au impus luni sancţiuni asupra unor oficiali chinezi din cauza abuzurilor asupra etnicilor uiguri din provincia chineză Xinjiang. În replică, Administraţia Chinei a sancţionat oficiali şi entităţi din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici