China sancţionează şapte oficiali taiwanezi pentru sprijinirea independenţei Taiwanului

  • China a sancţionat şapte oficiali taiwanezi pentru sprijinirea independenţei Taiwanului
  • Sancţiunile vin după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat neanunţat Taiwan la începutul acestei luni
  • China a interpretat vizita drept sfidare şi a explicat de ce Pelosi transmite un semnal greşit forţelor pro-independenţă de pe insulă
173 afișări
Imaginea articolului China sancţionează şapte oficiali taiwanezi pentru sprijinirea independenţei Taiwanului

Sursa foto: Profimedia

China a sancţionat şapte oficiali taiwanezi sub pretextul că au sprijinit independenţa Taiwanului. Sancţiunile vin pe fondul vizitei neanunţate a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA,  Nancy Pelosi.

Autorităţile chineze au văzut în prezenţa oficialului american un semnal de alarmă pentru facţiunile pro-independenţă de pe insulă. Printre cei sancţionaţi se numără Hsiao Bi-khim, ambasadorul de facto a Taiwanului la Washington, şi Wellington Koo, secretarul general al Consiliului de Securitate Naţională din Taiwan.

Politicienii din partidul politic de guvernământ , Partidul Democrat Progresist au fost, de asemenea, sancţionaţi.Un purtător de cuvânt al Oficiului pentru Afaceri din Taiwan a declarat că cei sancţionaţi nu vor putea vizita China, Hong Kong şi Macao.

De asemenea, firmele şi investitorii afiliaţi acestora nu vor avea voie să-şi desfăşoare activitatea în China. Celor şapte li se adaugă premierul taiwanez Su Tseng-chang, ministrului de externe Joseph Wu şi preşedintele parlamentului You Si-kun, care au fost anterior sancţionaţi de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici