China se pregăteşte de sărbătoare. Sute de milioane de persoane vor merge în vacanţă în timpul sărbătorii „Săptămâna de Aur”

  • Chinezii au parte de o săptămână de vacanţă cu prilejul zilei naţionale a ţării – 1 octombrie, scrie CNN.
  • După mai bine de opt luni, aplicând unele dintre cele mai stricte măsuri de control la frontieră din întreaga lume, China a eliminat aproape total restricţiile de circulaţie internă.
  • În încercarea de a atrage turişti, aproximativ 1.500 de locuri turistice din China au oferit bilete gratuite sau reduse. Cele opt zile libere („Săptămâna de Aur”) oferite de către stat pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a Chinei – 1 octombrie – vor fi un adevărat test al succesului cele mai populate ţări din lume în îmblânzirea virusului şi totodată un impuls mult aşteptat pentru redresarea economică a Chinei.
1055 afișări
Imaginea articolului China se pregăteşte de sărbătoare. Sute de milioane de persoane vor merge în vacanţă în timpul sărbătorii „Săptămâna de Aur”

China se pregăteşte de sărbătoare. Sute de milioane de persoane vor merge în vacanţă în timpul sărbătorii „Săptămâna de Aur”

Ctrip, cea mai mare agenţie de turism online din China, estimează că numărul călătoriilor interne va fi acest an de peste 600 de milioane, cu 70% mai mult decât anul trecut, conform CNN.
 
O astfel de mişcare masivă într-o perioadă atât de scurtă de timp este de neconceput în multe părţi ale lumii, unde guvernele se luptă să controleze focarele de infecţii aflate încă în creştere. China însă nu mai are aproape niciun caz de infectare locală şi are unele dintre cele mai stricte măsuri de control la frontieră din întreaga lume. După mai bine de opt luni, restricţiile de circulaţie internă în China au fost eliminate aproape în totalitate. 
 
Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor a declarat săptămâna trecută că traficul intern se poate desfăşura „normal” în aceste zile, având în vedere că toate oraşele din China continentală sunt marcate cu un risc redus de infectare. Li s-a recomandat în continuare călătorilor să respecte măsurile locale de combatere a epidemiei, să poarte măşti pe tren, în timpul zborurilor şi în locuri aglomerate şi să păstreze distanţa de 1 metru în locurile turistice – o măsură dificil, dacă nu chiar imposibil de respectat având în vedere numărul de oameni care inundă în timpul sărbătorilor chinezeşti anumite locuri populare.
 
Wu Zunyou, epidemiolog şef la Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor, a declarat postului de televiziune de stat CCTV la începutul acestei luni că nu este nevoie de restricţii suplimentare pentru călătoriile interne în timpul sărbătoririi Zilei Naţionale, deoarece coronavirusul nu mai circulă în societate. „Acum virusul nu se poate contracta în mediile sociale”, a afirmat el. „Deşi mai găsim încă zeci de cazuri importate în rândul călătorilor care sosesc în China prin zboruri internaţionale, cazurile importate sunt gestionate într-o buclă închisă şi nu se vor răspândi în societate”.
 
Autorităţile chineze le-au cerut cetăţenilor chinezi să evite călătoriile inutile în străinătate, invocând pandemia încă violentă din întreaga lume. În acest an călătoriile peste hotare vor fi practic imposibil de realizat, având în vedere diferitele restricţii de viză şi cerinţe de carantină impuse în întreaga lume precum şi lipsa zborurilor internaţionale. La întoarcerea în China călătorii trebuie să stea două săptămâni în carantină strictă - cel puţin jumătate din acest timp fiind petrecut în hoteluri stabilite de guvern. 
 

China vrea turişti

 
Autorităţile locale chineze concurează pentru a atrage turişti. Potrivit Ctrip, mai mult de 20 de guverne provinciale şi municipale au emis bonuri de călătorie, iar aproximativ 1.500 de locuri turistice din China au oferit bilete gratuite sau reduse.
Se estimează că în perioada 28 septembrie - 8 octombrie va exista un total de 108 milioane de călătorii cu trenul şi că vor fi vândute peste 15 milioane de bilete de avion interne, iar pe autostrăzile chinezeşti se preconizează în medie 51 de milioane de călătorii pe zi, potrivit ministerului chinez al transporturilor.
 
Wuhan, epicentrul iniţial al epidemiei, a devenit o destinaţie populară pentru turiştii chinezi de când restricţiile au fost ridicate în aprilie. Luna trecută, provincia Hubei, în care Wuhan este capitala, a anunţat că aproape 400 dintre atracţiile sale turistice vor fi deschise gratuit pentru turişti până la sfârşitul anului, potrivit cotidianului de stat Hubei Daily.
 
În fruntea listei celor mai căutate atracţii pentru Săptămâna de Aur se situează Turnul Cocorului Galben, un reper turistic al Wuhanului, potrivit Ctrip.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici