China se răzbună. A anunţat represalii împotriva a şase mijloace mass-media americane de pe teritoriul său

  • China a anunţat luni represalii împotriva a şase mijloace media americane de pe teritoriul său.
  • Acestea trebuie să furnizeze o listă a angajaţilor lor, a tranzacţiilor imobiliare şi financiare în China în termen de şapte zile.
1759 afișări
Imaginea articolului China se răzbună. A anunţat represalii împotriva a şase mijloace mass-media americane de pe teritoriul său
China a anunţat luni represalii împotriva a şase alte mijloace media americane de pe teritoriul său, după măsuri similare luate de Statele Unite împotriva presei chineze.
 
ABC Television, Los Angeles Times Daily şi Minnesota Public Radio vor trebui să furnizeze o listă a angajaţilor lor, a tranzacţiilor imobiliare şi financiare în China în termen de şapte zile, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, notează Le Figaro.
 
Această măsură vizează, de asemenea, site-ul web specializat Biroul Afacerilor Naţionale (BNA), revista Newsweek, precum şi agenţia Feature Story News.
 
Aceasta este „o represiune foarte necesară împotriva represiunii nerezonabile a guvernului SUA împotriva mass-mediei chineze din Statele Unite”, a spus Zhao.
 
Considerate „misiuni străine”, acestea trebuie să comunice de acum înainte Departamentului de Stat detalii despre personalul şi bunurile lor imobiliare din Statele Unite.
 
Această decizie „dezvăluie la vedere ipocrizia aşa-numitei libertăţi de exprimare şi a presei”, a criticat Zhao Lijian în comunicat.
 
Cele şase media vizate de guvernul SUA sunt Yicai Global, Jiefang Daily, Xinmin Evening News, Social Sciences in China, Beijing Review şi Economic Daily.
 
Activitatea lor jurnalistică nu va fi, totuşi, supusă niciunei restricţii, a asigurat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici